top of page

Till Polisen i Kaskö:

 

Hej Överkommissarie Sälander!

 

Det är jag Hillevi som skriver. Jag hörde att du letar efter mej, så jag tänkte bara höra av mej,

så du vet att jag är ok!

 

Jag är i Frankrike, i St Jean En Royens, på språkkurs. Bertil (fiol-igelkotten från RnB-duo) kom hit igår. Han ber så mycket om ursäkt för att han fejkade sin minnesförlust. Han kunde inte berätta åt er allt som hade hänt för han ville komma hit till Frankrike så snabbt som möjligt. Bertil berättade att alla i Kaskö letar efter mej, så jag tänkte att det är bäst att jag skriver ett brev och berättar vad som har hänt.

Fast du måste lova att inte berätta åt min pappa Heikki var jag är, för han är orsaken att jag var tvungen att försvinna så som jag gjorde!

 

Pappa hade nämligen övertalat sin gamla simledare Tormund (isbjörnen som är kapten på sjöbevakningsbåten Torbay i Kaskö) att föra iväg mej till ett skidläger i Norge. Där skulle de mata mej med en massa hemliga norska piller som skulle göra mej till en snabbare skidåkerska. Det ville jag ju inte! Jag ville ju inte ens dricka den hemska gröna limsan som pappa hade beställt av apotekare Snok. Vi bråkade ordentligt pappa och jag, när jag sade att jag aldrig kommer att dricka den och att jag vill sluta skida!

 

Ni har visst hittat 2 oöppnade flaskor limsa under min säng. Apotekare Snok borde ni arrestera! Han säljer den förbjudna limsan åt alla som har pengar. Han skickade ett skrämmande hotelsebrev till mej när pappa inte betalade för limsan som låg i mitt rum. Apotekare Snok tänker bara på pengar!(Ekorren) Olavi Orava har blivit helt galen av limsan och bakar kottekex dygnet runt och ställer till problem för mina vänner Carrot-Morot-Porkkana Forever hararna. Olavi borde äta morötter istället för att dricka limsa! Er kollega Läski-Måses har jag också sett med limsa-flaska. Han spelar ju snooker tillsammans med Apotekare Snok, så ni borde nog kanske förhöra honom också?

 

Hursomhelst, min franska lärare (geten) Monsieur Goatier tipsade mej om en språkkurs i Frankrike och tänk -  Jag kom in! Först blev jag så glad, men så blev jag orolig att pappa skulle bli rasande om jag avbröt min träning och for dit. Monsieur Goatier blev nästan arg på mej när jag sa till honom att jag inte kan fara. Han ropade och skrek åt mej efter RnB Duos konsert på Sininen Hetki att jag måste sluta att leka med de idiotiska skidorna och satsa på det franska språket istället. Då Bertil sa att han alltid drömt om att bo i Frankrike och lära sig spela dragspel OCH att han ville komma med bestämde vi oss för att rymma tillsammans. Bertil har i smyg tränat på min fasters gamla dragspel, men han behöver nog hjälp med att lära sig noter. Han klarade inte ens av att skriva de rätta tonerna på tangenterna på dragspelet...

Vi kunde ju inte berätta för (räven) Ralf. Nr 1. - Ralf skulle bli jättearg om Bertil  berättade att han vill spela dragspel och inte fiol - dragspelet är ju Ralfs instrument. Nr 2. - Ralf kan inte hålla tyst om någonting, han är högljudd och oförskämd, vilken passar bra när vi demonstrerar med vår EKEL (EjKöttEiLihaa) organisation, men inte när man ska rymma.

 

Samma kväll som jag och Bertil skulle smyga oss ombord på ett fartyg vid djuphamnen som skulle till Tyskland, förstod jag att Tormund tänkt kidnappa mej med båten Torbay och föra mej till Norge.

Vår plan var att jag skulle ro till djuphamnen och låtsas som om jag var ute på min vanliga tränings-ro-tur. Bertil skulle gå landvägen till djuphamnen och vi skulle träffas där. Då jag såg att Tormund kom efter mej, rodde jag allt vad jag orkade vidare runt Kaskö och vågade inte stanna vid djuphamnen. Till slut kom jag undan Tormund bland alla stenar och grund i södra ändan av Kaskö. Jag kom ända till simstranden, men då var jag tvungen att ta en paus. Där tappade jag min EKEL-pins, men det såg jag först när jag tog nästa paus vid kvarnen, då jag tog en morotspaus för att få mera energi. Jag var så trött!

 

Samtidigt som allt detta hände hade Bertil fått skjuts med (hunden) Kalevi till djuphamnen, där Kalevi jobbar som lastare. Bertil, som ju är igelkott, har ganska korta ben och hade inte beräknat hur lång tid det skulle ta att gå dit, så därför liftade han med Kalevi. På vägen dit hade Tormund ringt Kalevi och bett om hjälp för att få fast mej (Kalevi och Tormund är ju gamla jobbarkompisar och känner varandra). Bertil hörde allting och fick panik och sade åt Kalevi att han och jag är förälskade (det är vi inte - vi är bara vänner!) och ska träffas i djuphamnen och rymma till Frankrike. Bertil hade inte tänkt att Kalevi skulle bli så arg, men det blev han! Han svängde bilen och sade åt Bertil att han skulle ta hem honom till Eskö-park och låsa in honom i sin källare, så han ALDRIG skulle få se mej igen. Bertil berättade att han skrek högljutt och till slut slog Kalevi honom i huvudet med någonting hårt. Det nästa Bertil kommer ihåg är att han vaknade på Närpes Sjukhus. Kanske Kalevi ångrade sig och förde dit honom. Kalevi är nog egentligen ganska snäll. Jag vet att han har tyckt om mej länge, skrivit små kärleksdikter till mej och sjungit om mej när det varit karaoke. Han blev säkert bara svartsjuk.

 

Jag fortsatte under tiden att ro mot djuphamnen, fast jag var försenad. Jag visste inte vad som hade hänt med Bertil före jag såg (vargen) Ulf stå och vifta med sitt långa hår vid Eskilsö färjfästet. Jag vek in och han var helt hysterisk och sade att vi skulle gömma oss i hans maskrosblad-odling så att inte Kalevi eller Tormund skulle se mej. Han berättade att Kalevi hade kört iväg i ryslig fart med en skrikande Bertil i passagerarsätet och att jag snabbt skulle ta mej till båten i djuphamnen. Vi skyndade oss och jag tappade både min mössa och min telefon.

 

Det var Johann Bäääthoven som hjälpt mej och Bertil att lägga upp hela reserutten från Kaskö, genom Tyskland till Frankrike. Johann Bäääthoven var ju stor pop-stjärna i Tyskland och Europa och har massor med fans som skulle hjälpa oss. Jag är ju medlem i ULLtimate FÅRse (under namnet ULLevi, måste hålla det hemligt för pappa), men vi hade gjort upp en plan om att alla medlemmar skulle låtsas som om de inte kände mej ifall ni på polisen skulle komma och ställa för många frågor. Stackars ULLrika var tvungen att ljuga att vi hade bråkat, fast vi är bästisar. Ni hittade kanske också hennes och min hårlock i mitt rum, som var de sista hårlockarna vi klippte före vi gick med i ULLtimate FÅRse. Ulf och jag simmade hela vägen till djuphamnen. Ulf som är varg tycker ju inte så mycket om att simma, men han klarade det! Ulf lovade att få Bertil till Frankrike, men att jag skulle fara iväg först. Telefonen kunde han lämna in på grillen (han lyckades nästan radera alla mina och Bertils meddelanden) och båten kunde bara stå kvar på Eskilsö. Om ingen annan såg den, kunde han rapportera den om några dagar. Bertil lyckades smuggla ut ett meddelande från Närpes sjukhus till Ulf och han fick hjälp av ULLtimate FÅRse att ta sig hit.

 

Ralf är säkert sur då både jag och Bertil har försvunnit. Fast han märkte ju inte ens att Bertil var försvunnen, så lite egoistisk är han nog. Det var annars Ralf som tipsade om vad köttet innehöll i GL-grillens hamburgare. Inte jag. Men vi hade misstankar om att (grisen) Gustavs kusin Stefan och (kon) Leenas moster Aino hamnat i hamburgarna. Jag har också en småkusin, Hans, som försvunnit spårlöst. Så, polisen i Kaskö borde nog hålla GL-grillen under övervakning, speciellt nu som Ralf är den enda aktiva medlemmen i EKEL-organisationen.

 

Vi har det i allafall bra här i Frankrike, Bertil och jag. Bertil har äntligen lärt sig spela låten Domino på dragspelet och jag går på yoga och läste ut boken Madame Bovary på franska igår!

 

Vi kommer nog tillbaka, till hösten någongång, så hoppas ni inte är så arga på oss!

 

Salutations!

Hillevi

(& Bertil)     

bertil_hillevi.jpg
bottom of page